zondag 1 juli 2012

Nepal 30 juni 2012


Alles in orde hier. Net terug uit Palung, en van een kerkdienst onderweg van een nog erg jonge gemeente.

We hadden in Palung uiteindelijk 60 deelnemers in de cursus, onder wie een stuk of 14 predikanten. Opnieuw groot enthousiasme. Het was de eerste cursus ooit voor de kerken in het dal waarin Palung ligt. Gisteravond, na de cursus, hebben we overnacht in het huis van een bekende van de oudste zoon van Dhruba. Die mensen zijn echte pioniers: man, vrouw en zeker ook hun tweede zoon: Indhra. Vader is met een gemeentetje begonnen, reeds 7 jaar geleden. Deze is tamelijk klein nog, ongeveer 55 mensen, maar inmiddels zijn er wel 7 andere gemeenten gesticht, met meer dan 130 zielen. Op drie uur lopen liggen drie dorpjes met een Tamang-bevolking, die naar zeggen van een dorpsbewoner, die lid is van die gemeente met 55 leden, 100% van de inwoners Christen wil worden. Het gaat om 600 - 750 mensen. Geen evangelist te vinden. Ook dat kan in Nepal. Voor kinderen, ouderen en zwakke mensen is de voetreis naar de buitengebieden van Palung te ver (3,5 uur, langs zeer steile paden).

Net m'n horloge verloren. (Of is deze gerold?) De waarde was niets meer, dus ik zal een ander ding van maximaal 15 euro kopen.

In het gemeentetje waar ik heb gepreekt vanochtend, was o.a. een bekeerde lama (een boeddhistische geestelijke). Heel interessant. Ook dit is een gemeente in ontwikkeling (gesticht door Indhra), die net drie jaar bestaat en 25 leden telt, allen pas sinds kort gelovig. Ze hebben een klein kerkje gebouwd uit eigen middelen.

Morgen vlieg ik naar Biratnagar in het oosten, om vandaar naar Damak, Balamvita (schooltje) en Rangeli  (evangelisatie in Bihar) te reizen. Het zal warm zijn in de vlakte. 40 graden Celsius is daar om deze tijd geen uitzondering.

Gezondheid is optimaal. De groeten aan iedereen.
Vrede,

Bram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.