donderdag 18 augustus 2011

Dringend nieuws over Bram Krol

Vrienden van Bram Krol,

De situatie voor Bram Krol die in Congo is, is niet goed, en we vragen u gebed voor de volgende situatie:

Bram werd de afgelopen reis steeds zieker, en werd daardoor steeds zwakker. Hij heeft dringend medicijnen nodig die in Congo zo goed als niet te krijgen zij. Echter is hij op weg naar het vliegveld om in Nederland naar een arts/ziekenhuis te kunnen in de hoofdstad Kinshasa hardhandig door de politie opgepakt, waarbij  er grof geweld tegen hem is gebruikt. De reden dat de politie hem heeft gearresteerd, is dat er een aanklacht tegen hem was aangespannen door iemand in Congo die een huis van de zendings organisatie heeft gestolen. Er liep een zaak via een advocaat om dit huis rechtmatig aan de zendingsorganisatie terug te laten vallen, maar om dit te rekken heeft de man een valse aanklacht tegen Bram ingediend.
Tevens is er een tweede politieke reden/aanklacht tegen Bram aangespannen waarbij Bram beschuldigd is van het hebben van een document wat politiek gevoelige informatie zou bevatten.
Echter is ook dit absoluut niet waar en is er niets van dien aard in Bram zijn bezit.

Bram heeft deze informatie zelf een half uur geleden door kunnen geven aan familie in Nederland.
Via buitenlandse zaken hopen we zo snel mogelijk Bram te kunnen ondersteunen, maar we vragen bovenal uw gebed om de hulp van onze almachtige God en Vader.
Het is in Congo niet ongebruikelijk dat men zonder duidelijke reden weken tot maanden vast wordt gehouden.. Het paspoort van Bram is in beslag genomen door de politie.

We houden u via deze weblog op de hoogte van het laatste nieuwe over deze situatie.

Stichting Facilite.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.