maandag 1 maart 2010

Gorinchem 30 januari 2010


Gorinchem 30 januari 2010

Begin deze week heeft de eerste van twee conferentiedagen plaatsgevonden voor toekomstige sprekers. De dag werd bezocht door 16 deelnemers.
Het door Bram geschreven nazorg boekje "Opbouw" wordt vertaald voor gebruik in de nieuwe gemeentes die opgericht worden in Congo. Twee mensen werken hieraan mee, 1 op papier en 1 per computer. Ook zij zijn razend enthousiast en erg blij met de mogelijkheden die dit biedt voor hun land. Verder heeft Bram in een kerk gesproken over het thema "Gemeentegroei".
Het was een week van veel vergaderen, veel puntjes op de i en veel nieuwe plannen: o.a. pioniers- zendingsreizen. De temperatuur ligt op het moment ver boven de 30 graden en het is regelmatig flink zweten, vooral in pak met stropdas. Soms valt er een regenbui en koelt het even iets af.
De contacten met de "Getuigen van Christus" zijn hersteld.Dit is een kerkgenootschap van zo'n 2 duizend zielen. Van hen ligt er een uitnodiging voor deze zomer.

De container die enige weken geleden per schip is verzonden naar Congo, met daarin een grote hoeveelheid aan apparatuur, kleding, meubels etc.., is inmiddels aangekomen. We zijn erg blij dat de container dit maal intact is aangekomen bij de medewerkers van Facilite in Congo. Voor Pastor Kopa (abbé Kopa in het Congolees) is er o.a geluidsapparatuur meegekomen en een gift waarmee hij bijzonder blij en dankbaar voor is.

Donderdag a.s. vertrekt het team naar Bas-Congo, (wat in het westen van Congo ligt op 120 km. van Kinshasa), naar de stad Kimvula aan de grens met Angola. Er zijn plannen voor een grote evangelisatie actie. Ze zullen daar een week verblijven.
2 Parttimers, een Baptist- en een Pinksterpredikant gaan een nieuw werkgebied openen onder de Pygmeeën. Ze zijn enthousiast en hebben er veel zin in. We hopen dat u ook dit initiatief met uw gebed wilt ondersteunen!


Stichting Facilite

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.