maandag 1 maart 2010

Gorinchem 10 februari 2010



Gorinchem 10 februari 2010
  
De reis naar Kimvula is afgerond. Het is een bijzonder zinvolle tijd geweest en het team vond er een goed gehoor. Het is wel een erg vermoeiende reis geweest.

Ze zijn vanmorgen in alle vroegte vertrokken via, naar verteld werd, een betere weg terug naar Kinshasa waar ze voor het avondeten verwacht werden bij ds. Kindia. Maar deze weg viel vreselijk tegen. Het is daar nu midden in de nacht en ze zijn verdwaald in de rimboe. In alle vroegte een broodje gegeten en onderweg 2 bananen en een paar slokjes water.

Gelukkig zijn ze in het bezit van een satelliettelefoon zodat dit door kon worden gegeven aan het thuisfront.
De jeep bergt 6 personen, waaronder een vrouw met een baby die mee terug reisde. Bram zit in de achterbak tussen de bagage en als hij eruit wil dan moeten ze hem eerst bevrijden. Twee mensen zijn er op uit met een zaklantaarn in de hoop iets te vinden wat op een weg lijkt. Het is te hopen dat hun batterijen niet leeg raken, want het is daar pikkedonker.

Laten we hopen dat wanneer het licht wordt ze de goede weg vinden en weer een nacht zonder slaap aan kunnen.
Misschien goed om te weten hoe het soms gaat. Het zijn bepaald geen luxe reisjes met alle comfort.

Maar wij weten waar ze het voor doen. Laten we hen niet vergeten in ons gebed



Stichting Facilite

Update 11 februari

De twee mensen die probeerden een weg te vinden, kwamen een jongeman tegen die gezien had dat ze de verkeerde weg insloegen. De wegen, of wat er voor doorgaat, lijken erg op elkaar. Eerder had een vrachtwagen sporen nagelaten  wat ze aanzagen voor de juiste weg.

De jongeman is een paar km. meegereden achter op de bumper om richting te geven. Om 8 uur vanmorgen kwamen ze aan bij ds. Kindia. De afstand van totaal 220km. duurde 23,5 uur.

Het reizen valt lang niet altijd mee. De jeep uit het zand graven, aanduwen etc. Gelukkig zijn ze weer veilig gearriveerd.


Stichting Facilite

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.