dinsdag 28 juni 2011

Nepal Juni 2011

Beste vrienden,

Onze tweede conferentie Gemeentegroei was in het district Dang, im de hoofdstad Gorahi, een stad met 100.000 inwoners. Er waren 100 deelnemers, 40 meer dan waarop was gerekend. Dat betekent dat de organisatoren een goed werk heben gedaan. Er waren meer dan 50 predikanten aanwezig uit 48 verschillende gemeenten van minstens 7 denominaties. Volgens Norbu was het de beste conferentie ooit, met een niet aflatende belangstelling. En dat terwijl alle deelnemers uren achtereen op de grond moeten zitten! Sommigen kwamen van wel 100 kilometer verder, een reis van 10 uur per bus en acht uur lopen.

Ik heb hier een Britse arts ontmoet, die graag met ons mee wil werken om in de toekomst medische hulpprojecten met artsen uit het Ver. Koninkrijk op te zetten. We zijn al druk plannen aan het maken voor bezoeken met mobiele teams in twee districten in het noorden van het land, tegen de Tibetaanse grens aan. Het lijkt ons een strategische reuzestap voortwaarts.

Morgen per busje terug naar Kathmandu, een reis van 10 - 12 uur. Overrmorgen heb ik een diner met een kamerlid en een oud-minister in Kathmandu. De vrijdag vertrekken we met het vliegtuig naar Biratnagar en hopen dan per bus helemaal naar Pakhribas te gaan, waar het werk van de H.E.F. ooit is gestart in Nepal.

Gezondheid goed. Geloof blakend.
O ja, de afgelopen zaterdag sprak ik in een gemeente in het plaatsje Shrinagar (zelfde naam als een bekende stad in India, in de Kashmir). Het leek wel of de Geest neerviel op de mensen. Ieder was diepbewogen en hoogst enthousiast. Er waren 6 nieuwkomers onder de beoekers (ruim 85), die zeer positief geraakt waren.

Tot zover, vanuit een schamel internetcafe in Gorahi. Ik kreeg daarstraks niemand uit Nederland aan de telefoon. Maar zo is ieder weer op de hoogte.

Groet,
Gode bevolen,

Bram Krol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.