maandag 20 juni 2011

Nepal Juni 2011

Bram Is veilig aangekomen in Nepal en heeft ondertussen al een aantal samenkomsten bijgewoont.
Onderstaande email is van Bram Krol.

..............................................

Inmiddels ben ik retour van een bezoek aan Mawakanga. Tussen de 200 en 250 mensen bleven er een uur of 2 luisteren naar muziek, sketches en de uitleg van het Evangelie. Vrijwel allen nog niet-gelovigen, op ongeveer acht mensen na, van wie drie van zeer ver waren gekomen om dit gebeuren mee te maken. We hebben 16 Bijbels verspreid, 14 aan nog niet gelovigen, die ieder voor zich er na aan toe zijn Christus te aanvaarden. Het was heel interessant de discussie onder de mensen te horen. Een paar vrouwen naast me hadden een heel gesprek, of zij ook niet zo'n 'boek' moesten nemen. "Maar dan moet je er wel achter staan" zei de een tegen de ander, "En dat gaat niet zomaar. Ik wil eerst weten wat mijn man daarvan zegt." De paar gelovigen in Mawakanga zijn enorm bemoedigd. De leider van het groepje is de secretaris van de Maoisten in zijn gebied, en daarmee de machtigste man van de streek, want zijn partij trok 80% van de stemmen. Maar hij ziet ook wel dat de mensen nu al teleurgesteld zijn in alle valse beloften, waarmee hun stemmen werden getrokken. Ook de secretaris heeft het niet meer zo op 'de politiek'.

Verder hadden we wat liederenbundels meegenomen en wat bijbelstudieboekjes. Wat waren die mensen blij met zulke onbetaalbare schatten. Ze maakten een rondedansje, wat in Nepal minder snel gebeurt dan in Nederland.

Inmiddels heb ik uitgebreid gesproken met de oud-minister van landbouw, een comt'e dat een naaiproject heeft opgezet (waar wij geld voor hebben betaald) en een parlementslid, waar we over anderhalve week een diner mee zullen hebben.

Gister heb ik gesproken in de samenkomst van een kleine gemeente die in de slums onder de allerarmsten werkt. Erg interessant. 20% van de slumbewoners is al Christen geworden.

Morgen vertrekken we naar het Westen . Eerst met het vliegtuig naar Nepalganj, dan met de bus naar het hooggelegen Salyan vier dagen later gaan we naar het plaatsje Dang, beide voor Gemeentegroei-conferenties.
..............................

Stichting Facilite

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.