zaterdag 10 maart 2012

Nepal 10-maart 2012


Beste vrienden,

Eindelijk dan een kans om te schrijven. Door stakingen en de uitval van electriciteit (beide heel gewoon hier...) is dat niet gelukt. 

Alles gaat uitstekend. We kunnen ons drukke programma goed afwerken. Bert heeft het naar zijn zin en past zich buitengewoon goed aan.

In Oorlabari waren we getuige van de verdubbeling van de fellowship, en daar mocht ik 9 mensen dopen, zoals ik al schreef. Daarna Dhimdime (een doop), een evangelisatiepost met 20 gelovigen, en toen Balamvita, waar ook een schooltje is, met 2 dopelingen. Daar zijn nu al 50 gelovigen. Veel overleg met het schoolbestuurtje gehad, en een oude vriend (de oud-burgemeester van die plaats) opgezocht. ook in Damak div. oude vrienden gezien, zoals de heer Meherman Lingden, een van de volgelingen van de goeroe. In Larumba bezochten we het ziekenhuisje, en het ziet er prachtig uit, en wordt goed onderhouden. Een pareltje. Naast de 60.000 euro uit Ndl, hebben de mensen daar ook nog 40.000 euro bijeen kunnen brengen hiervoor. Toch zijn ze arm, maar enkele van hun mensen wonen in Maleisie en Hong Kong, die hebben veel bijgedragen. De goeroe wachtte ons al op (voor het eerst, meestal laat hij zijn bezoekers uren wachten...), en we hadden een bijzonder open gesprek. Hij stemde in met een evangelisatiebijeenkomst in Larumba. Ook juicht hij de bijbelverspreding door onze medewerker Santosh Nepali onder studenten van Kirati-afkomst toe.

in Rangeli, onderweg naar Biratnagar, hebben we ds. Suresh bezocht, wiens kerk zo sterk groeit, evenals de 4 subgemeenten die hij het afgelopen jaar heeft gesticht (nu tellen al die groepjes al meer dan 200 volwassenen in een gebied waar geen enkele kerk bestond, zowel in Nepal als in het aangrenzende deel van Bihar (India). 

Toen naar Ramechhap, afgelegen en zonder electriciteit, althans de afgelegen dorpen. Het naaiproject is met goed gevolg afgerond door 20 studenten, en de helft daarvan (uit de allerarmsten) kan nu al zelfstandig in hun levensonderhoud voorzien. Voor de anderen worden maatregelen getroffen. Alles is gerealiseerd binnen het budget dat we ervoor hadden. De 100 a 200 euro die over zijn, worden gebruikt omk een soort werkschap op te zetten.

Morgen gaan we naar Rasuwa. Dat ligt 35 km. verder dan het noorden van het Dolakha district, waar ik het eerder over had. Ik had iets niet goed begrepen. In het Rasuwa district (direct ten noorden van Kathmandu, in het Langtang National Park) hopen we een beetje pionierswerk te doen. Ik houd jullie oop de hoogte zodra ik terug ben (als de electriciteit het doet tenminste).

Gezondheid uitstekend. 

Met vriendelijke groet en Gode bevolen,

Bram Krol
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.