donderdag 1 juli 2010

Nepal 2010

30 juni 2010
 
Inmiddels aangekomen in Kathmandu en omgeving, waar de temperatuur een stuk aangenamer is.
De laatste conferentieplaats was Rajahar, 150 of 160 km. naar het westen vanuit Kathmandu. Daar zijn tal van oude pioniers ontmoet van het Evangelie inNepal, van wie velen in de gevangenis hebben gezeten voor hun geloof voor 1990. Over een van hen, ds. Lok Bahadur Tamang, is door een Engelse predikant 10 iaar geleden een boekje geschreven, heel indrukwekkend. Dat is echt een grote pionier. Zijn gemeente in Rajahar heeft in 30 jaar ongeveer 130 dochtergemeenten gesticht (o.a. die van ds. Mukta Singh). Een indrukwekkende gemeenschap.
 
Het nieuws is dat er vandaag een extra Gemeentegroeiconferentie is bijgekomen en morgen in de toeristenwijk van Kathmandu, Tamal geheten. Er zijn 27 mensen bijeengekomen uit Doopsgezinde kring (Friends Churches, gesticht via een Canadese zending), in allerijl opgetrommeld door Norbu. Enkele van hen zijn echte pioniers uit afgelegen streken. 
 
Vrijdag t/m zondag gaat de reis per jeep naar een zeer afgelegen plaats: Ramechap,  samen met een minister en een parlementslid en haar man. Misschien nog anderen, maar dat kan ieder moment veranderen vanwege de politieke spanningen. Het idee erachter is dat het optrommelen van een westerse weldoener stemmen trekt. We wachten af of God een deur opent of niet. 
Om in Ramechap te komen moeten ze bijna 2000 meter hoog, op ongeveer 20 km. van de Tibetaanse grens en vandaar weer een stuk naar het zuiden. Bid voor dit nieuwe avontuur.
Ook voor het boek dat op tijd van de drukker moet komen voor Congo. En ook voor gezondheid, want Bram zijn harttabletten staan op rantsoen omdat ze als 2 druppels water lijken op de malaria tabletten die veel ingenomen moesten worden tegen de muggen. Hij voelt zich overigens uitstekend.     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.