woensdag 15 augustus 2012

Congo Aug 2012

Beste vrienden,

De laatste reis van deze zomer is bijna ten einde. Het was opnieuw een zeer gezegende reis. In Congo (provicie Bandundu) zagen we 1710 mensen de wens te kennen geven om Christus te leren kennen. 438 mensen namen deel aan de conferenties, onder wie 173 predikanten, zonder de evangelisten etc. mee te tellen. Onder de predikanten een vijftal synodevoorzitters en een twintigtal classisvoorzitters, om het in Nederlandse termen te zeggen. Enorm goed contact met de bisschop van de protestanten in de West-Kasai (die over ruim 4.000.000 mensen leiding geeft) en de vicaris-generaal (plaatsvervanger van de bisschop uit Kinshasa) van de Grieks-katholieke Kerk, die in de West-Kasai 200.000 mensen telt.

De academische secretaris van de kleine universiteit van Kananga vertaalt een van onze brochures in het Chiluba.

Maandag j.l. heb ik tijdens de parade die men altijd aan het begin van de week houd, alle politieagenten, incl. alle officieren en de agenten in opleiding toegesproken, ongeveer 225 mensen van alle mogelijke gezindten en richtingen. Dat was een mooi stuk evangelisatie, en de generaal van de politie was er zeer mee ingenomen.

Zondag in twee diensten gesproken, de ene oecumenisch-franstalig, de andere in een van de vele presbyteriaanse kerken in de stad, met 325 bezoekers.

Het enthousiasme over ons bezoek in Kananga was bijna grenzeloos. De eerste professor van buiten die de stad aandeed in 32 jaar! Het was zelfs moeilijk om afscheid te nemen. Ik heb wel hard gewerkt, zonder onderbreking vrijwel, zeker 15 uur per dag. Ik was vreselijk moe...

In Kinshasa van alles geregeld: financieen, rechtszaak (vrijwel ten einde...) en allerlei persoonlijke contacten, werken aan een boek met ds. Francois etc. Morgen naar huis.

Groet,
vrede,

Bram Krol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.