maandag 2 augustus 2010

Congo 2010

Zaterdag en zondag j.l.waren de laatste campagnedagen in Panu. Het blijven schattingen,maar beide dagen zijn erg druk bezocht met zo'n 4500 bezoekers met zaterdag 350 en zondag 550 nieuw gelovigen.
Toen er een uitnodiging voor zieken werd gedaan kwamen er 1000 mensen naar voren. Vanwege het grote aantal is er toen vanaf het podium voor de zieken gebeden. Zondag is er door het team in de kerken van Panu volop gepreekt.

Al met al hebben deze gebeurtenissen grote indruk gemaakt op de inwoners van Panu en iedereen praat er daar nu over.
Zaterdagavond was er een optreden van een bekende musicus die zelfs gratis eten en drinken aanbood omdat hij al bang was voor voldoende belangstelling.
En zijn vrees was niet voor niets, want zijn publiek trok massaal naar de campagne!

Na een reis per motorboot van 1.5 uur over de rivier is het team vandaag aangekomen in de plaats Eolo, waar ook weer conferenties en campagnes gehouden zullen worden.
Tijdens de riviertocht riepen de vissers al: " er wordt op jullie gewacht".
De bevolking wordt van te voren op de hoogte gebracht van wat er staat te gebeuren, er wordt o.a. omgeroepen per megafoon.
Inmiddels heeft de eerste campagne in Eolo al plaatsgevonden met 2500 belangstellenden waaronder maar liefst ruim 600 mensen die de Heer willen volgen. Het aantal lijkt wel te groeien.

Bram is vaak de eerste blanke, vooral voor de kinderen, die ze zien.
Ze willen hem even aanraken en aan z'n baard trekken en ja, het is toch allemaal echt.

St. Facilite, Gorinchem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.