donderdag 24 juni 2010

Nepal 2010

23 Juni 2010,

Omdat de regens al begonnen waren, moest het team te voet naar Larumba voor een bezoek aan de goeroe. Het is een goed bezoek geweest.
Wel was de reis erheen zwaar, ongeveer 6 uur over onbegaanbare wegen, door de rivierbedding en glijdend over gladde berghellingen. Hoewel ze erg moe waren en Bram zijn linkervoet behoorlijk gewond was, besloten ze toch dezelfde dag terug te reizen en kwamen 4 uur verder. De nacht is doorgebracht bij een nieuwe christen En die nacht was er een bijzonder zware regenval. Ze konden niet meer door de rivier omdat die te hoog was geworden en moesten over onmogelijke paden door de bergen. Ze waren bekaf, maar hielden vol op weg naar het schooltje in Balamvita. Daar waren de mensen erg blij met het goede nieuws n.l. een gift van een kerkelijke gemeente uit Nederland.
In dit dorpje is een doofstomme vrouw genezen op gebed. Ze kan nu praten en horen en is al op de radio voor Oost-Nepal geweest. Binnenkort komt ze op de nationale tv. Wat een overwinning. Het betreft een doodsimpele en arme Santalivrouw. Het kerkje stroomt vol met nieuwsgierigen.
 
Twee dagen geleden kwam er een uitnodiging om een diner mee te maken met verschillende parlementari'ers, de minister van buitenlandse zaken en de man die genoemd wordt als de nieuwe primeminister (Deuba, die Bram al kent). Het ging hem aan zijn hart dat hij moest afzeggen, maar het werk gaat voor.
 
De eerste Gemeentegroeiconferentie heeft plaatsgevonden in Mari, net onder het Chitwanpark dat internationaal beroemd is en vlak bij de grens met India ligt.  
Er waren 35 deelnemers, onder wie 12 predikanten. De meeste waren Chowdhari's en spraken de Tharutaal 
De terugreis vond plaats boven op een bus, zo'n 14 kilometer.
 
Wat volgt is een reis van 50 km. verderop naar het Nawalparasidistrict waar ook de volgende conferentie zal zijn in de plaats Kukurmara. Hier is twee jaar geleden een gemeente ontstaan die nu 160 zielen telt. Er worden 45 deelnemers verwacht waaronder 12 predikanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.